Σούπα με κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι μέτριο
2 κύβοι κότας ,η κρέατος
2 μικρά κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
3-4 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
9 ποτήρια νερό
2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
τυρί τριμμένο κατά προτίμηση παρμεζάνα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό ,ρίχνουμε τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν .
Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς .
Ρίχνουμε και τον μαιντανό ψιλοκομμένο ,και την πάπρικα.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ζυμαρικό [κριθαράκι εδώ ]χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 15-με 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με τριμμένο τυρί

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε .

Πηγή: http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

Comments are closed.