Χυλοπίτες με κόκκινο pesto

Χυλοπίτες με κόκκινο pesto

Μερίδες: για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος:  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 10΄.

Υλικά

- 400 γρ. χυλοπίτες
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους,

Για το κόκκινο pesto

- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους
- 80 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 ματσάκι βασιλικό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

- Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ βάζουμε στο μπλέντερ, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κεφαλοτύρι, τις 2 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σχεδόν πολτός.
- Ανακατεύουμε το pesto που έχουμε ετοιμάσει μαζί με τις χυλοπίτες και τις 4 ντομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού.

Πηγή: http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28492&subid=2&date=17%2F8%2F2015

Comments are closed.