Φριτάτα με ζυμαρικά και φέτα

Φριτάτα με ζυμαρικά και φέτα

Συστατικά

- 5 αυγά
- 500 γρ. μακαρόνια βρασμένα
- 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 300 γρ. φέτα σε κύβους ή κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους (καλά στεγνωμένους)
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη ή 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο)
- αλάτι
- πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι 28 εκ. που να μπαίνει και στο φούρνο (δηλαδή να μην έχει πλαστικά χερούλια).
- Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε μέσα τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, σκόρδο, ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και τo τυρί της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα.
- Παίρνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα. Το αφήνουμε 5-6 λεπτά να κάνει κρούστα από κάτω και όπως είναι το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο με το τηγάνι και το αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
- Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο , γυρνάμε την φριτάτα από την άλλη πλευρά με μεγάλη προσοχή όμως γιατί καίει πολύ το τηγάνι (μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθεια μίας πιατέλας) όπως γυρνάμε την ομελέτα.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε άλλα 5-6 λεπτά και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει . Κόβουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/snak-santoyits/fritata-me-zymarika-kai-feta

 

Comments are closed.