Τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια

Τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια

Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά

Συστατικά

  • 150 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 2 κονκασέ ντομάτας
  • 1 κούπα τραχανά γλυκό
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • θυμάρι ξερό (φύλλα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. λάδι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Φοβερή και νόστιμη σούπα! 

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν χωρίς λάδι και σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.


  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

  • Προσθέτουμε το θυμάρι.


  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.


  • Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μια κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.
  • Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.

Tip

Σερβίρουμε με κομμάτια φέτα, κρίθινο παξιμάδι σπασμένο, μαϊντανό και κρεμμυδάκι!

Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/soypes/trachanas-me-ntomata-zampon-kai-manitaria

Comments are closed.