Σουφλέ ζυμαρικών light

Σουφλέ ζυμαρικών light

Υλικά

  • 1/2 κιλό πένες, λιγκουίνι (ή ό,τι τραβάει η ψυχή σας)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη (ό,τι έχετε)
  • μανιτάρια κατά βούληση κατα προτίμηση φρέσκα
  • 1 λουκάνικο γαλοπούλας ψιλοκομμένο ή 2 φέτες γαλοπούλα κομμένες τετραγωνάκια
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη κυβάκια
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
  • 300 ml γάλα εβαπορέ light (χωρίς να το αραιώσετε)
  • 2-3 φέτες κίτρινο τυρί light κομμένο τετραγωνάκια ή τριμμένο τυρί light

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο (είτε ψιλοκομμένο, είτε αν δεν μας αρέσει και θέλουμε να το αφαιρέσουμε μετά, βάζουμε ολόκληρες τις σκελίδες) ,την πιπεριά και ανακατεύουμε συνεχώς να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια ντομάτας και την κουταλιά πελτέ με λίγο νεράκι.
  5. Τέλος, προσθέτω τα κομματάκια λουκάνικο ή γαλοπούλα, το αλάτι, το πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι και αφήνω να σιγοβράσουν κανένα τεταρτάκι.
  6. Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.(εδώ μπορούμε να αφαιρέσουμε και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο)
  7. Εντομεταξύ τα μακαρόνια μας θα είναι ήδη έτοιμα οπότε τα ανακατεύουμε με τα υλικά μας και τα μεταφέρουμε όλα μαζί σε ένα πυρέξ η ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί ή σκορπίζουμε τα κομματάκια και ανακατεύουμε όσο γίνεται να μοιραστούν ομοιόμορφα ανάμεσα στα μακαρόνια. Ρίχνουμε και το γάλα από πάνω και ανακατεύουμε ακόμη μια φορά!
  8. Τα βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα,στους 200 °C για 20 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσουν τα κασέρια και να κάνουν τα μακαρόνια από πάνω μια σκληρή κρούστα.

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/soufle-zimarikon-light.html

Comments are closed.