Σπαγγέτι με μύδια στο τηγάνι

Σπαγγέτι με μύδια στο τηγάνι

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 4

Συστατικά

- 500 γρ. μακαρόνια
- 2 κιλά μύδια κατεψυγμένα
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 - 3 αντζούγιες
- 2 κούπες νερό
- διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικός, μαϊντανός)
- 2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
- ελαιόλαδο
- αλάτι 

- πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τις αντζούγιες για μερικά λεπτά σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, αφού τη χτυπήσουμε πρώτα στο μίξερ για να γίνει όλη σάλτσα και να μην έχει μέσα κομματάκια..
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι και καπακώνουμε για 10 λεπτά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.
- Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα μυρωδικά. Κλείνουμε το καπάκι και τη φωτιά. Αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και μετά σερβίρουμε.
- Αν δεν καπακώσουμε καλά την κατσαρόλα πρέπει να βάλουμε και άλλο νερό ώστε να μην έχουμε πρόβλημα και δεν βράσουν τα μακαρόνια..
- Τα μύδια δεν χρειάζονται παραπάνω μαγείρεμα. Πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Είναι αρκετός ο χρόνος και η θερμότητα που έχει μέσα η κατσαρόλα για να μαγειρευτούν με την εστία κλειστή.

Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika/spaggeti-me-mydia-sto-thgani-3a5a349d-137c-4bdf-963b-480b1fe6fcd3

Comments are closed.