Σαλάτα με καπνιστό σολομό και κάπαρη

Σαλάτα με καπνιστό σολομό και κάπαρη

Συστατικά

- 400γρ. πένες
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- 4-5 φέτες καπνιστό σολομό
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Λίγο φρέσκο άνηθο
- 2 κ.γ. κάπαρη
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Τρόπος μαγειρέματος

 

1. Βάλε νερό να βράσει, αλάτισε και ετοίμασε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σούρωσε και πέρασε κάτω από κρύο νερό. Άφησε να στραγγίξουν καλά.
2. Σε αντικολλητικό σκεύος βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ξέπλυνε καλά την κάπαρη και πρόσθεσε τη στο λάδι να σοταριστεί για τρία με τέσσερα λεπτά.
3. Σε ένα μπολ ανέμειξε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το χυμό λεμόνι και ανακάτεψε.
4. Βάλε στη σαλατιέρα τα ζυμαρικά, το σολομό κομμένο σε μπουκίτσες και περίχυσε με την σος γιαουρτιού. Πασπάλισε με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τέλος πρόσθεσε την κάπαρη.
5. Σέρβιρε τη σαλάτα σου κρύα

Πηγή: http://www.tlife.gr/RecipeView/FN/0-24-2260.html

 

Comments are closed.