Πέννες Ολικής Αλέσεως με Μπρόκολο

Πέννες Ολικής Αλέσεως με Μπρόκολο

Τα Υλικά - (Για 5 μερίδες)

- 1 πακέτο/500γραμ. πέννες ολικής αλέσεως
- 500γραμ. μπρόκολο, φρέσκο, κομμένο σε μπουκετάκια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο πολύ λεπτά φετάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 10-12 μέτρια φρέσκα μανιτάρια, κομμένα φετάκια
- 200γραμ. τυρί κρέμα, τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 κουταλάκι νιφάδες chili ή σπασμένους κόκκους ροζ πιπεριού
- 3 κουταλιές κουκουνάρι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο, τριμμένο, ή παρμεζάνα.
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
Τα ζεματίζουμε μέσα σε βραστό νερό, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και μετά τα βγάζουμε στο σουρωτήρι. Τα ξεπλένουμε κάτω από αρκετό κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε καλά και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια.
Βράζουμε τις πέννες μέσα σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, τα φετάκια του κρεμμυδιού και τα σοτάρουμε, μέχρι να γυαλίσουν και να μοσχομυρίσουν.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
Τότε ρίχνουμε και το μπρόκολο, κρατώντας μερικές τουφίτσες, και ανακατεύουμε με προσοχή.
Όταν βράσουν οι πέννες, τις παίρνουμε από την κατσαρόλα με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας, χωρίς να τις στραγγίξουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο από το νερό, μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά (Περίπου ½ φλιτζάνι).
Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το τυρί μέσα στο τηγάνι, για να δημιουργεί μια πλούσια σάλτσα, που θα καλύψει τα υλικά μας. 
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε αμέσως και διακοσμούμε με τουφίτσες μπρόκολου και κουκουνάρι.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και νιφάδες chilli ή σπασμένους κόκκους ροζ πιπεριού που ταιριάζουν πάρα πολύ!

Καλή όρεξη!

Πηγή: http://helengrblog.blogspot.gr/2013/04/blog-post_22.html

Comments are closed.