Μερίδες: 4
Διάρκεια: περίπου 25'
Υλικά
- 500 γρ. πέννες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400- 500 γρ. ζουμερά λουκάνικα για bbq, χοντροκομμένα
- 500 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
- 250 γρ. μικρά μανιτάρια κομμένα στα δύο
- ½ φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σ' ένα βαθύ τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-7' τα λουκάνικα και τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να "σκάσουν" και να αρχίσει να δημιουργείται μια σάλτσα.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Πριν τα σουρώσουμε, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό τους στη σάλτσα.
- Μόλις τα σουρώσουμε τα βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, τα ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: http://www.lovecooking.gr/syntages/mageiriki/zymarika/5452-pennes-al-mafiozo