Ντοματόσουπα με τραχανά και λαχανικά

Ντοματόσουπα με τραχανά και λαχανικά

Τι χρειαζόμαστε:

- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 πιπεριές φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400 γρ. ντοματάκια σε κονσέρβα βιολογικά
- 1 κ. γλυκού μελάσα
- 1 κ. σούπας ρίγανη φουσκωτή
- 10 κ. σούπας τραχανά φουσκωτές
- 1 1/2 λίτρο νερό
- αλάτι-πιπέρι
- φέτα τυρί για το σερβίρισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και σωτάρω τα: κρεμμύδι-σκόρδο-φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτω τα καρότα και γυρίζω για 2'.
  2. Ρίχνω την τομάτα, το νερό, την μελάσα και προσθέτω τις πιπεριές και τα μυρωδικά.
  3. Αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτω τον τραχανά. Βράζω σε χαμηλή φωτιά (να μην κολλήσει ο τραχανάς) για 20' ακόμη.
  4. Σερβίρω κάθε πιάτο με αρκετή τριμμένη φέτα, λίγη ρίγανη ακόμα και .... απολαμβάνω!

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/ntomatosoupa-me-traxana-kai-laxanika.html

Comments are closed.