Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Μερίδα/ες: 12
Συστατικά
  • 500 γρ ζυμαρικά κοντά με τρύπα
  • 200 γρ κασέρι τριμμένο 
  • 300 γρ φέτα σε κομμάτια
  • 100 γρ λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι 
  • 200 γρ απάκι 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας αλμυρό
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κσ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • βούτυρο και λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού
  • ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35 x 45 και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
  • Έχουμε ανακατέψει όλα τα υλικά με τα ζυμαρικά μας σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι.
  • Σκεπάζουμε και με τα άλλα φύλλα και διπλώνουμε όμορφα τα φύλλα που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι. 
  • Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό. 
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 200 μεχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα μας περίπου 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/makaronopita-me-fyllo-kroystas

 

Comments are closed.