- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 5'
- Χρόνος μαγειρέματος: 20'
- Έτοιμο σε: 25'
Υλικά
- ½ πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 250γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 6-7 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ.σούπας ξερό δυόσμο
- 1 ντομάτα σε κυβάκια για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό αλλά δεν τα στραγγίζετε.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 1 λεπτό το σκόρδο. Δεν θέλετε να τηγανιστεί πολύ και να μαυρίσει, απλά να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά του.
Βήμα 3
Προσθέτετε στο τηγάνι τη φέτα και τα μυρωδικά και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνετε και τα μακαρόνια με όσο νερό παίρνει η κουτάλα.
Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά σας και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένη ντομάτα.
Πηγή: http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1/