Κριθαράκι με γαρίδες, κρασί και θυμάρι

Κριθαράκι με γαρίδες, κρασί και θυμάρι

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20-25 λεπτά

Υλικά

- 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 1/2 φλιτζάνι + 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 20 ντοματίνια
- 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- 800 ml ζωμό λαχανικών ζεστό
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- μαϊντανό και βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5- 6 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και το θυμάρι.
Το γυρίζουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
Όταν γίνει το κριθαράκι τελειώνουμε με την παρμεζάνα και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Παράλληλα τσιγαρίζουμε σε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο τα ντοματίνια, μέχρι να πάρουν χρώμα και προς το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε μαϊντανό και βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε, αναμειγνύουμε με το κριθαράκι και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=28296&subid=2&pubid=64076426

Comments are closed.