Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά, ψητά ντοματίνια και πέστο βασιλικού

Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά, ψητά ντοματίνια και πέστο βασιλικού

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου
- 100 γρ. φινόκιο, σε μικρά καρέ
- 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
- 80 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μικρά καρέ
- 120 γρ. κολοκύθι σε μικρά, καρέ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1,5 κιλό ζωμός λαχανικών
- 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. κριθαράκι
- 80 γρ. ντοματίνια ψητά
- 80 γρ. φασολάκια βρασμένα, χοντροκομμένα
- 70 γρ. σπαράγγια βρασμένα
- 80 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πέστο βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το φινόκιο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κολοκύθι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει αρκετά αλλά να είναι τραγανά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Αλατίζουμε και μερικά λεπτά (2-3) πριν θεωρήσουμε οτι το κριθαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά που φτιάξαμε στην αρχή (φινόκιο, πιπεριές, κολοκύθι), τα βρασμένα σπαρράγια και φασολάκια και τα ψητά ντοματίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να έρθει το επιθυμητό χύλωμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τα μυρωδικά.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με πέστο βασιλικού.

Πηγή: http://www.yiannislucacos.gr/recipe/zymarika-ryzi/5917/kritharaki-gioyvetsi-me-lahanika-psita-ntomatinia-kai-pesto-vasilikoy#.VfFCXBHtmko

Comments are closed.