Ελληνική μακαρονάδα

Ελληνική μακαρονάδα

Υλικά 

- 3/4 κ. κιμά
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες σε τετράγωνα κομματάκια
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- 1/2 φλ. νερό
- 1/2 κ.γ. ζωμός κρέατος
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1-2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 φλ. μακαρόνια κοχύλια
- 1 φλ. κατ. πράσινα φασόλια
- 1/2 φλ. τριμμένη φέτα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ανακατεύουμε τις ντομάτες, το ντοματόζουμο, το νερό, το ζωμό κρέατος, την κανέλα και το σκόρδο. Αφήνουμε να βράσουν.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα πράσινα φασόλια κι αφήνουμε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε λίγο νεράκι ΑΝ χρειαστεί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια.
- Πασπαλίζουμε με φέτα.

Μερίδες: 4

Πηγή: http://www.lovecooking.gr/syntages/mageiriki/zymarika/2470-ellhnikh-makaronada

Comments are closed.