Μοσχαράκι με κριθαράκι που όλοι αγαπάνε να τρώνε.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχαράκι (ποντικάκι με το ζελεδάκι του που είναι πιο μαλακό)
- 1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πράσινες πιπεριές
- 4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 κ.γ πελτέ αν το θέλουμε πιο κόκκινο το φαγητό μας
- ελαιόλαδο
Πώς το κάνουμε:
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας να πάρει χρώμα.
- Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις πιπεριές και την ντοματούλα και το σβήνουμε με 2 ποτήρια νερό.
- Όταν βράσει, το βάζουμε σε 1 πυρεξάκι στον προθερμασμένο φούρνο και προσθέτουμε το κριθαράκι.
- Ψήνουμε στους 180° για κανένα τέταρτο. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Νομίζω ο,τι το γιουβέτσι δεν χρειάζεται παραπάνω μπαχαρικά . Όταν βγει από τον φούρνο μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο τυράκι.
Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubetsaki-pou-se-olous-aresei.html