Γιουβετσάκι που σε όλους αρέσει

Γιουβετσάκι που σε όλους αρέσει

Μοσχαράκι με κριθαράκι που όλοι αγαπάνε να τρώνε.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι (ποντικάκι με το ζελεδάκι του που είναι πιο μαλακό)
  • 1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ πελτέ αν το θέλουμε πιο κόκκινο το φαγητό μας
  • ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας να πάρει χρώμα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τις πιπεριές και την ντοματούλα και το σβήνουμε με 2 ποτήρια νερό.
  3. Όταν βράσει, το βάζουμε σε 1 πυρεξάκι στον προθερμασμένο φούρνο και προσθέτουμε το κριθαράκι.
  4. Ψήνουμε στους 180° για κανένα τέταρτο. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Λίγα μυστικά ακόμα
Νομίζω ο,τι το γιουβέτσι δεν χρειάζεται παραπάνω μπαχαρικά . Όταν βγει από τον φούρνο μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο τυράκι.

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/gioubetsaki-pou-se-olous-aresei.html

Comments are closed.