ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Συστατικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 500 γρ. μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 κουτ. γλ. ξερό θυμάρι
  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουτ. σούπας ματζουράνα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, το κέλυφος, την ουρά και το εντεράκι. Κρατάμε τα κεφάλια και το σώμα από τις γαρίδες.
  • Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξερό θυμάρι χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Συγχρώνως βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αφού βράσουν τα ζυμαρικά μας, στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε ελαιόλαδο και όταν αυτό αρχίσει να σοτάρεται ρίχνουμε μέσα τα σώματα από τις γαρίδες αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για 1 με 2 λεπτά. Αφού βράσει η σάλτσα ντομάτας αφαιρούμε από μέσα τα κεφάλια από τις γαρίδες και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Ενώνουμε με τις σοταρισμένες γαρίδες και βράζουμε για 1 με 2 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα φρεσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ματζουράνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τα λιγκουίνι, ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/thalassina-psaria/garidomakaronada

Comments are closed.