Η ιστορία μας | Ζυμαρικά Δήμητρα

Ποιοί Είμαστε

IMG_2542

Νανοπούλου Δ & Α Ο.Ε.

...απο αγνά υλικά με τις συνταγές της Ορεινής Κορινθίας


Στην Κόρινθο, εχει δημιουργηθεί το παραδοσιακό εργαστήρι ζυμαρικών «Δήμητρα». Ακολουθώντας πιστά και με μεράκι τη γαστρονομική παράδοση, η κα Δήμητα Νανοπούλου και η οικογένεια της παρασκευάζουν όλα τα προϊόντα από άριστης ποιότητας σκληρά άλευρα και σιμιγδάλι, φρέσκα αυγά, φρέσκο γάλα και λαχανικά.
Η ιδιαιτερότητα των ζυμαρικών μας είναι oτι δεν έχουν συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και έτσι αποτελούν την καλύτερη επιλογή για την διατροφή την δική μας και της οικογένειάς μας. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν μέσα από τα 13 διαφορετικά είδη ζυμαρικών που παρασκευάζει η οικογένεια Νανοπούλου. Όλα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και αγνά υλικά.

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά είναι η κληρονομιά που δεχτήκαμε από τους προγόνους μας και περνάει από γενιά σε γενιά. Όλοι έχουμε αναμνήσεις από την γιαγιά μας στο χωριό να φτιάχνει «τουτουμάκια» ή αλλιώς χυλοπίτες με άλλες γειτόνισσες και η χαρακτηριστική μυρωδιά τους είναι γνώριμη σε όλους μας γιατί μας θυμίζουν χωριό. Με αυτόν τον τρόπο μας πέρασαν ότι για να φτιάξουμε υγιεινά ζυμαρικά με αγνά υλικά πρέπει να τα παρασκευάσουμε μόνοι μας. Έτσι με την τεχνολογία να προχωράει έγιναν πιο απλά τα πράγματα και μπορούν όλοι να τα παρασκευάζουν στα εργαστήρια ζυμαρικών με τα δικά τους αγνά υλικά ώστε με αυτόν τον τόπο να διατηρούν και τις παραδόσεις. Η επιχείρηση μας ζυμαρικά «ΔΗΜΗΤΡΑ» ιδρύθηκε από την Νανοπούλου Δήμητρα το 1998 και εδρεύει στην Κόρινθο. Η αναζήτηση της ιδιοκτήτριας για την Παρασκευή υγιεινών ζυμαρικών για την οικογένεια της, της έδωσε την ιδέα της δημιουργίας του εργαστηρίου. Έτσι ξεκίνησε ως ατομική επιχείρηση και το 2004 μπαίνει στην επιχείρηση και η κόρη της Άννα με περισσότερες ιδέες για την επέκταση της επιχείρησης. Επεκτείνοντας την, της κάνουν πλήρη ανακαίνιση του εργαστηρίου , αλλαγή με της τελευταίας τεχνολογίας μηχανές και πιστοποίηση περί ποιότητας και υγιεινής τροφίμων. Στα πλαίσια της δημιουργικότητας του εργαστηρίου χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές συνταγές της ορεινής Κορινθίας και προσθέτουν συνταγές από άλλα μέρη της Ελλάδας. Στο εργαστήριο μας παρασκευάζονται παραδοσιακά ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, λαζάνια, μανεστράκι και βίδες με αγνά υλικά. Παρασκευάζονται και χειροποίητα ζυμαρικά όπως είναι ο τραχανάς και το μπουλουγούρι (κομμένο σιτάρι) και ο ξινόχοντρος τραχανάς ( κρητική συνταγή) με πρόβειο γάλα και μπουλουγούρι. Πηγή πλούσιων θρεπτικών στοιχείων είναι ο γλυκός τραχανάς με αλεύρι (κους-κους) , ο γλυκός τραχανάς με το μπουλουγούρι και ο ξινός τραχανάς που δίνεται από την βρεφική ηλικία. Στην αναζήτηση για κάτι ιδιαίτερο για τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές φτιάχνουμε βίδες και λαζάνια τρικολό με λαχανικά από φυσικούς χυμούς χωρίς συντηρητικά και χρωστικές και τραχανά πικάντικο με λαχανικά με συνταγές από τα βόρεια μέρη της Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας με τα πιο αγνά και υγιεινά υλικά. Στο εργαστήριο μας παρασκευάζουμε τα ζυμαρικά σας με την συνταγές που εσείς θέλετε και με τα δικά σας υλικά.