Ζυμαρικά veg με καλοκαιρινές σάλτσες

Ζυμαρικά veg με καλοκαιρινές σάλτσες

Επιτέλους! Η εποχή που με δυο λαχανικά, ένα μυρωδικό και λίγο σκόρδο σκαρώνεις φανταστικές μακαρονάδες είναι εδώ.
Ολα οφείλονται στη γεμάτη νοστιμιά γεύση των καλοκαιρινών λαχανικών, της ντομάτας, της μελιτζάνας, του κολοκυθιού, της πιπεριάς… Τα ενώνεις με φρέσκα μυρωδικά, ανάλογα με το πιάτο σου (π.χ. ο βασιλικός ταιριάζει απόλυτα με τη ντομάτα), προσθέτεις λίγο σκόρδο που δίνει τον πικάντικο τόνο και το βασικό σου πιάτο στήθηκε -είτε για στενό είτε για ευρύτερο κύκλο. Φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, βασιλικός παίζουν στα μυρωδικά, ενώ το κολοκυθάκι και η μελιτζάνα πρωταγωνιστούν στα υλικά. Με τις ώριμες ντομάτες που -επιτέλους- έχουν γεύση, θα φτιάξετε ελαφριές σάλτσες με λίγο βράσιμο, όχι περισσότερο από 10', ώστε η ντομάτα να κρατήσει τη φρέσκια γεύση της. Για τον ίδιο λόγο, προτείνουμε σε αυτή τη σάλτσα για ζυμαρικά να μην σοτάρετε κρεμμύδι, που "βαραίνει" το αποτέλεσμα.
Εξίσου καλή ιδέα για την εποχή είναι και τα κρύα ζυμαρικά, πρωτότυπα και δροσερά, που παίζουν και το ρόλο σαλάτας.
Δεν αρκεί, βέβαια, να προσθέσουμε ωμά σαλατικά για να έχουμε ένα καλό κρύο πιάτο ζυμαρικών. Τα ψητά λαχανικά θα δώσουν περισσότερη γεύση στο πιάτο.
Ένα άλλο απαραίτητο tip είναι το βράσιμο των ζυμαρικών: περισσότερο από ποτέ, τα ζυμαρικά μας δεν πρέπει να είναι παραβρασμένα όταν έχουν παρέα φρέσκα λαχανικά και λιτές σάλτσες… Με τα υλικά δεδομένα, η φαντασία μας έχει περιθώριο να δημιουργήσει, με περίπου εγγυημένο αποτέλεσμα. Αλλωστε, δεν χρειάζονται πολλά, όπως είπαμε, όταν τα υλικά μας είναι γευστικά.

Πηγή: http://www.athinorama.gr/umami/choices/default.aspx?id=2005047&sec=Umamifood

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.