Crudaiola: η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή – Ζυμαρικά Δήμητρα

Crudaiola: η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή

Crudaiola: Νόστιμη, εύκολη και γρήγορη, με δροσερή αίσθηση, χωρίς μαγείρεμα και διαίτης!  Η «ωμή» σάλτσα, που τα έχει όλα και κάνει την απλή μακαρονάδα … απλώς άπαιχτη. Ταιριάζει πολύ με τα σπαγκέτι αλλά και με οποιοδήποτε ζυμαρικό έχει κοιλότητες (πένες με ρίγες, βίδες, κοχύλια κλ.π.), οι οποίες κρατάνε μέσα και πάνω τους κομματάκια από τα υλικά της σάλτσας.
Χωρίς πολλές φλυαρίες, σας δίνω την πιο αγαπημένη μου καλοκαιρινή συνταγή.

Προετοιμασία:
10 λεπτά περίπου. Αφήστε τα υλικά όλα μαζί άλλο ένα 10λεπτο. Η σάλτσα γίνεται πιο νόστιμη. Θυμηθείτε: Οι ντομάτες αποφλοιώνονται εξαιρετικά εύκολα αν χαράξετε ελαφρά τη φλούδα τους και τις βουτήξετε για μισό λεπτό σε νερό που βράζει. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Yλικά (για 4 άτομα)
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια, με ό,τι ζουμί βγάλουν
2 φρέσκες μοτσαρέλες σε κυβάκια
15-20 μεσαία φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου σε λωριδίτσες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πακέτο Penne Rigate ή Spaghetti 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 ντοματάκια και φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
προεραιτικά: 1-2 κ.σ. πέστο βασιλικού (Τζενοβέζε) 

 

Ετοιμάζετε τη σάλτσα:
Σε μεσαίο μπολ βάζετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι, πιπέρι.

Κάνετε τα μακαρόνια:
Tα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (έχοντας όμως και το νου σας – στα ελληνικά πακέτα μακαρονιών η φάση al dente περνάει στα σχετικά). Τα σουρώνετε, κρατώντας χωριστά μισό φλυτζάνι τσαγιού από το νερό που έβρασαν.

Τα αδειάζεται στην κατσαρόλα, ρίχνετε τη σάλτσα (και το πέστο, αν θέλετε) και ανακατεύετε, προσθέτοντας λίγο από το νερό που κρατήσατε, αν χρειάζεται, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρισμα:
Βάζετε στα πιάτα την crudaiola και γαρνίρετε με 2-3 ντοματάκια κομμένα στη μέση και μερικά ολόκληρα φύλλα βασιλικού.

Πηγή: http://www.pandespani.com/syntages/crudaiola/

Comments are closed.