Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πέστο πράσινης ελιάς – Ζυμαρικά Δήμητρα

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πέστο πράσινης ελιάς

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι (μία χούφτα)

για το πέστο

  • 100γρ. ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 5 γεμάτες κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ξεκινάμε με τη διαδικασία για το πέστο. Βάζουμε σ' ένα μπλέντερ τις ελιές, το κουκουνάρι και το μαϊντανό.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, όσο το μπλέντερ δουλεύει. Ρίχνουμε τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστο.
  3. Το βγάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον χρειάζεται.
  4. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα.
  5. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ⅓ του ποτηριού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο στη συσκευασία χρόνο βρασμού, να είναι αλ ντέντε.
  7. Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το πέστο, το νερό και τα ζυμαρικά.
  8. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.cooklos.gr/syntages/spaggeti-olikis-alesis-pesto-prasinis-elias

Comments are closed.