Μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο – Ζυμαρικά Δήμητρα

Μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 150γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 3κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Τα ψήνουμε στο γκριλ.
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
  3. Ανακατεύουμε τα βρασμένα μακαρόνια με τα λαχανικά και το ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια. Χτυπάμε λίγο λάδι, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο και περιχύνουμε το μίγμα στα ζυμαρικά.
  4. Γαρνίρουμε το πιάτο με φύλλα βασιλικού.

Διατροφικό σχόλιο:  τα μακαρόνια ολικής αλέσεως είναι γεμάτα από σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό και βελτιώνουν τη βιολογική λειτουργία. Το ανθότυρο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες oracin vitro είναι:4.280

Πηγή: http://www.healthweb.gr/2012/06/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AC/

Comments are closed.