Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα – Ζυμαρικά Δήμητρα

Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: 0:15'
Μερίδες: 4

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. χυλοπίτες
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
  • τρίμματα φέτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για τις χυλοπίτες με φέτα, κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.argiro.gr/recipe/kritikes-xulopites-me-melitzanes-kai-feta/

Comments are closed.