Λαζάνια – Ζυμαρικά Δήμητρα

Τα λαζάνια είναι ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο που έχει μπει δυναμικά και στην ελληνική κουζίνα, λόγω της προέλευσης του ονομάζονται και ταλιατέλες..Τα δικά μας λαζάνια φτιάχνονται απο αγνά υλικά, αυγά, πρόβειο γάλα, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι με τις συνταγές της Ορεινής Κορινθίας. Τα λαζάνια είναι ελαφρώς πιο πλατιά από τα spaghetti και πιο λεπτά από τις παπαρδέλες. Ταιριάζουν όμορφα με κιμά και μπόλικη παρμεζάνα. Λαζάνια με κιμά, λαζάνια με πέστο και μανιτάρια, λαζάνια με προσούτο και λαχανικά? Με όποιο τρόπο και να τα μαγειρέψουμε είναι υπέροχα και ιδιαίτερα αγαπητά σε αυτούς που αγαπούν τα ζυμαρικά. Μια μικρή συμβουλή μαγειρικής για να διασφαλίσουμε οτι τα λαζάνια και γενικότερα τα ζυμαρικά μας θα μαγειρευτούν σωστά είναι οτι πρέπει να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και για λίγο χρόνο, υπολογίστε 3-4 λεπτά..

Comments are closed.