Λαζάνια Ολικής Άλεσης – Ζυμαρικά Δήμητρα
  • IMG_2538

Τα λαζάνια είναι ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο που έχει μπει δυναμικά και στην ελληνική κουζίνα, λόγω της προέλευσης του ονομάζονται και ταλιατέλες..Τα δικά μας λαζάνια φτιάχνονται απο αγνά υλικά, αυγά, πρόβειο γάλα, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι με τις συνταγές της Ορεινής Κορινθίας. Τα λαζάνια είναι ελαφρώς πιο πλατιά από τα spaghetti και πιο λεπτά από τις παπαρδέλες. Ταιριάζουν όμορφα με κιμά και μπόλικη παρμεζάνα. Λαζάνια με κιμά, λαζάνια με πέστο και μανιτάρια, λαζάνια με προσούτο και λαχανικά? Με όποιο τρόπο και να τα μαγειρέψουμε είναι υπέροχα και ιδιαίτερα αγαπητά σε αυτούς που αγαπούν τα ζυμαρικά. Μια μικρή συμβουλή μαγειρικής για να διασφαλίσουμε οτι τα λαζάνια και γενικότερα τα ζυμαρικά μας θα μαγειρευτούν σωστά είναι οτι πρέπει να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και για λίγο χρόνο, υπολογίστε 3-4 λεπτά..

Η γκάμα σχημάτων στα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, πράγμα που αντανακλά την αυξημένη ζήτηση. Στο πλαίσιο μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες συμβάλλουν κι αυτά στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έχουν κάπως “ιδιαίτερη” γεύση και συνήθως θέλουν περισσότερο χρόνο βράσιμο. Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως, παρασκευάζονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια και αποτελούν επιλογή υγιεινής διατροφής, ειδικά εάν συνδυαστούν με μια ελαφριά κόκκινη σάλτσα τομάτας. Υπολογίζεται ότι μια μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως παρέχει στον οργανισμό το 27% των φυτικών ινών που χρειάζεται κάθε μέρα. Τα ζυμαρικά αυτά καταναλώνονται συνήθως απο διαβητικούς.