Γλυκός Τραχανάς με Αλευρί – Ζυμαρικά Δήμητρα

Ένα απο τα “αρχαιότερα” ζυμαρικά που αποτελούσαν βασικό γεύμα στην διατροφή μας. Ο τραχανάς έχει θρέψει πολλά παιδιά και σχεδόν όλους τους Έλληνες τα παλιότερα χρόνια λόγω της πλούσιας θρεπτικής του αξίας. Εκτός απο τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μπριάμ ή ιμάμ μπαιλντί ή γεμιστά με τραχανά , αξιοποιώντας τα λαχανικά του καλοκαιριού. Με την προσθήκη του τραχανά τα φαγητά αυτά γίνονται ιδιαίτερα αγαπητό και στα παιδιά. Μια ωραία συνταγή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα είναι σκέτος με λίγη φέτα. Αυτός ο τραχανάς θέλει πολύ νερό για να βράσει και θέλει περίπου 20 λεπτά για να μαγειρευτεί. Ένας άλλος τρόπος μαγειρέματος είναι και οι τραχανόπιτες είτε γλυκές, είτε αλμυρές με φέτα που είναι πολύ λαχταριστές. Ο γλυκός τραχανάς φτιάχνεται με βρασμένο πρόβειο γάλα, σιμιγδάλι, αλεύρι και αλάτι.