Βίδες Ολικής Άλεσης – Ζυμαρικά Δήμητρα

Τα fusilli ή γνωστότερα στην Ελλάδα ως «βίδες», είναι ζυμαρικά με σύνθετο σχήμα και ταιριάζουν υπέροχα σε χρωματιστές σαλάτες, κυρίως κρύες, που συνδυάζονται μαζί με αλλαντικά και αποτελούν συνήθως το κυρίως γεύμα σας. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν υπέροχα με σάλτσα ντομάτας και ένα κρεατικό της επιλογής σας. Ένα μικρό μυστικό για ένα εύγεστο πιάτο με βίδες αλλά και για όλα τα ζυμαρικά γενικότερα είναι να σερβιριστεί κυριολεκτικά αμέσως. Τα ζυμαρικά πρέπει πάντα να σερβίρονται και να τρώγονται ζεστά, αχνιστά, αμέσως μετά το βράσιμο. Αν βάζετε τυρί, προσθέστε το πρώτα, ανακατέψτε καλά και μετά βάλτε τη σάλτσα. Οι βίδες μας φτιάχνονται με τις παραδοσιακές συνταγές της Ορεινής Κορινθίας και περιέχουν αυγά, πρόβειο γάλα, αλεύρι, σιμιγδάλι και αλάτι. Λόγω του σχήματος τους μαγειρεύονται σαν σουφλέ με τυριά και αλλαντικά. Μια εναλλακτική συνταγή είναι παστίτσιο με βίδες που αντικαθιστάς τα μακαρόνια με βίδες.

Η γκάμα σχημάτων στα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, πράγμα που αντανακλά την αυξημένη ζήτηση. Στο πλαίσιο μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες συμβάλλουν κι αυτά στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Έχουν κάπως “ιδιαίτερη” γεύση και συνήθως θέλουν περισσότερο χρόνο βράσιμο. Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως, παρασκευάζονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια και αποτελούν επιλογή υγιεινής διατροφής, ειδικά εάν συνδυαστούν με μια ελαφριά κόκκινη σάλτσα τομάτας. Υπολογίζεται ότι μια μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως παρέχει στον οργανισμό το 27% των φυτικών ινών που χρειάζεται κάθε μέρα. Τα ζυμαρικά αυτά καταναλώνονται συνήθως απο διαβητικούς.

Comments are closed.